Известие

Collapse
No announcement yet.

Сега пък термометърът полудя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сега пък термометърът полудя

Не знам дали се е случвало и на някой друг, но при мен от 2 дни термометъра за външната температура се шашнка и показва от минус 40 до реалните стойности без видима причина за това. НЕ се влие от външната температура. Когато се нормализира показва реални стойноти, но бъгне ли -показва минус 40. Къде е колеги датчика за външна температура за да го проверя. Може да ви се струва безобидно, но това лъже електрониките по цялата кола и бърка работатта на климатроника. Дайте акъл какво да правя и кажете къде стои датчика за външната температура. Ето и снимка от снощи
    Attached Files
    Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

На моята има някакви кабели около ръчката за отваряне на капака, но не знам за какво е, може и това да е защото, като тъгна и колата е стояла на слънце датчика се охлажда много бързо
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от andro88 Покажи съобщение
      Не знам дали се е случвало и на някой друг, но при мен от 2 дни термометъра за външната температура се шашнка и показва от минус 40 до реалните стойности без видима причина за това. НЕ се влие от външната температура. Когато се нормализира показва реални стойноти, но бъгне ли -показва минус 40. Къде е колеги датчика за външна температура за да го проверя. Може да ви се струва безобидно, но това лъже електрониките по цялата кола и бърка работатта на климатроника. Дайте акъл какво да правя и кажете къде стои датчика за външната температура. Ето и снимка от снощи

Датчикът се намира в лявото огледало. Провери си връзките в буксата на шофьорската врата и снопа кабели от буксата до вратата. Много вероятно е да имаш моментно прекъсване на веригата на датчика.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Датчикът се намира в лявото огледало. Провери си връзките в буксата на шофьорската врата и снопа кабели от буксата до вратата. Много вероятно е да имаш моментно прекъсване на веригата на датчика.
        А онова отпред за какво е?

Comment

На лявото огледало има една пъпка която стърчи отдолу. Точно това е датчика. При мен 1 път прави подобен номер но показваше много висока температура, но си се оправи от самосебе си и от тогава не съм имал проблеми.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
            Не знам за какво говориш. Цъкни една снимка да видим.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Не знам за какво говориш. Цъкни една снимка да видим.
              Ще опитам да го снимам тези дни.Зад пластмасата където е лостчето за отваряне на капака(това отпред) има два кабела включени в нещо или е само букса с капаче оставена за нещо.

Comment

Благдаря за скоростния отговор. И сега какво- трябва да проверя всички кабели в гофрирания маркуч, който върви от купето към вратата и ако не е там да разглобя огледалото и да видя датчика? Общото взето същата история като на кабелите на багажника.

Lordliness, съмнява ме там да има датчик за температура. Хем е вътре, хем е на никакво място. Там да няма вход за жилото за предния капак. Така като го описваш, на това ми мяза. Никога не съм се врял там, да се чуди човек как си го видял
                Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

Първоначално публикувано от andro88 Покажи съобщение

Lordliness, съмнява ме там да има датчик за температура. Хем е вътре, хем е на никакво място. Там да няма вход за жилото за предния капак. Така като го описваш, на това ми мяза. Никога не съм се врял там, да се чуди човек как си го видял
                  Мислиш, че не мога да различа жило от кабел?Не е много вътре защото се обдухва.Аз виждам всичко.

Comment

Понеже температурният датчик представлява термочувствителен резистор, чието съпротивление намалява с увеличаване на температурата и обратно....следва че:

Ако има късо по веригата (ниско съпротивление) това ще се възприема от отчитащото устройство (ICS-а) като висока температура.

Ако има прекъсване на някой от проводниците, това ще се възприема от отчитащото устройство (ICS-а) като ниска температура.

Тъй като при теб е втория случай, предполагам че се касае за лоша връзка.
                    Много вероятно място за лошата връзка е буксата на вратата (D23), заради окислен пин.

Това можеш да го потвърдиш като в момент в който ти покаже ниска температура, размърдаш буксата или я изключиш и включиш.
                    Моят съвет е да не се занимаваш с кабелния сноп, преди да си установил, че проблемът не е в буксата.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Click image for larger version

Name:	DSC_0033.jpg
Views:	1
Size:	92.7 Килобайта
ID:	2319794
                      Това нещо е зад тази пластмаса.Оградих го, но не се вижда много.

Comment

[ATTACH]100038[/ATTACH]
                        Това нещо е зад тази пластмаса.Оградих го, но не се вижда много.
                        Аз досега си мислех, че говориш за нещо около лостчето за отваряне на капака, което е вътре в купето.

Това за което говориш (ограденото на снимката) най вероятно е датчикът за шофьорския ербег.

PS:

Вероятно говоря глупости.

След повторна справка с документацията забелязвам, че нещото за което питаш се води O10, което е резистора за вентилатора а не Q10 което е шофьорския ербег.
                        Last edited by ecotronic; d.m.y г., 13:24.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз пък мисля че е датчик от алармата
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от to_lose_HEART Покажи съобщение
                            Аз пък мисля че е датчик от алармата
                            Най вероятно е така, както казваш.
                            В този участък дават ключ за отворен преден капак (i10), който явно е за алармата.
                            Освен това, резисторът за вентилатора се намира от другата страна на радиатора.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Няма нищо, само букса- нямам аларма, значи е точно за аларма.
                              Last edited by lordliness; d.m.y г., 18:32.

Comment

Working...
                              X